DR 20 Års Tawny


En opgradering fra deres 10 års på alle måder – flere nuancer, mere dybde og besnærende kompleksitet. Både en interessant vin og en lækker vin.

 

Denne 20 års tawny har den karakteristiske gyldne tawny-farve med enkelte nuancer over i det orange.

Aromaen er intens med noter af vanilje, kanel, peber, ingefær, eksotiske træarter, blommer og nødder. Vidner om lang modning på træfadet og en nænsom og gennemtænkt udvælgelse af årgangene til dette blend. I munden har den en meget fin struktur, en hårdfin balance mellem sukker og tanniner. Lang og besnærende eftersmag.

Også en vin til den krydrede side og følger stilen fra DR super godt.

 

PRODUCENT: DR

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz og Tinta Barroca

SMAG: Aromaen er intens med noter af vanilje, kanel, peber, ingefær, eksotiske træarter, blommer og nødder. Vidner om lang modning på træfadet. I munden har den en meget fin struktur, en hårdfin balance mellem sukker og tanniner. Lang og besnærende eftersmag.

SUKKER: 138 g/L

ALKOHOL: 20% vol

WINEMAKER: Luís Rodrigues

ÅRGANG: Blanding af flere årgange, der til sammen giver vinen et udtryk af at være 20 år.

UDSEENDE: Veldefineret tawny farve med et gulligt strejf.

ACIDITET: 3,40 g/L

SERVERING: Når portugiserne selv drikker tawny er det gerne kælderkoldt, det vil sige omkring 12-15°C. Tawny portvin holder sig bedre i flasken end de røde typer. Husk at servere vinen i et rigtig portvinsglas, der tillader den kraftige bouqet at komme til sin ret.

 

Vinhus

I 2001 overtog Domingos Ribeiro, en iværksætter drevet af sin lidenskab for vin, Quinta da Levandeira de Roncão. Hensigten har aldrig været at tjene en formue på projektet, men kærligheden til Douro og specielt til portvin, har drevet ham til at investere store summer i den gamle quinta. Dels i renovering og genplantning af marker, i Quintaens hovedhus og ikke mindst i produktionsudstyr. Han har siden høstet stor anerkendelse for sin ihærdighed.

Helt i vores ånd, satses der benhårdt på kvalitet fremfor kvantitet og sortimentet afspejler kun hvad der kan holdes indenfor denne filosofi. Deres 10, 20, 30 og 40 års Tawny har en dybde og kvalitet, som kun få kan måle sig med. De er fyldige, afrundede og frembyder stor kompleksitet.

Ruby-style (LBV/Vintage) er meget tætte i strukturen og lækre frugtede vine, der besnærer de fleste.

Det er første gang dette hus importeres direkte til Danmark. Vinene er tidligere set på det danske marked, men her var der tale om parallelimport og ældre aftapninger af tawnyerne.

Videos